5G (1) – Oпасност от радиация. 11 причини да бъдем загрижени…

Изобилие от безжични клетъчни предаватели (излъчвателни антени)

Милиметровите вълни (MMW) не проникват ефективно през сградите и често се абсорбират от дъжда и растенията. Това пречи на ефективността на сигнала им. В допълнение към това, вълните с висока честота като MMW също така имат много по-къси дължини на вълните и така те не могат да достигат на дълги разстояния (бел. прев. – терминът “честота” обозначава броя на вълните, минаващи през определена точка за една секунда). За да се справи с този проблем, 5G ще използва по-малки клетъчни излъчвателни станции (и технологията за образуване на лъчи „beamforming“), които ще кодират / декодират и пренасочват пакетите от данни към нас по маршрути в които няма смущения.

Това може да означава инсталацията на безжични предавателни антени на всяка една обществена лампа, стълб за високо напрежение, домовете и бизнес сградите във всички квартали, провинциални градчета и големи градове…

 

***

Какво Казват Експертите

Ето какво казват експертите за 5G:

“Заедно с 5G идва още нещо – „Интернет на Нещата“ (IoT). Ако разгледате всички влияния, комбинираното ниво на радиация ще се увеличи неимоверно много, но индустрията е много развълнувана от това … те проектират 5G / IoT бизнесът да бъде на стойност 7 трилиона долара” (бел. на ред. 7’000’000’000’000 или 7*1012).

Професор Гириш Кумар, професор в отдела по електротехника на Индийския Технологичен Институт, Бомбай

“Новата 5G безжична технология включва милиметрови вълни (изключително високи честоти), които произвеждат фотони с много по-голяма енергия, отколкото дори 4G и Wi-Fi технологиите. Разрешението за използването на тази технология, без да се докаже безопасността ѝ, в крайна сметка е безразсъдно, тъй като е известно, че милиметровите вълни имат много дълбок ефект върху всички части на човешкото тяло.

Професор Тревър Маршал, директор на Фондацията за Изследване на Aвтоимунните Заболявания, Калифорния

“Плановете да се излъчва силно проникващо 5G милиметрово вълново лъчение към нас самите от космоса трябва със сигурност да са един от най-великите абсурди, които човечеството някога е измисляло. Никъде по света не ще има безопасно място за живеене.

Олга Шиън, бивш служител на Световната здравна организация и автор на книгата “Няма Безопасно Място”

“Тя  (5G технологията) ще облъчи всички, включително и най-уязвимите от радиационните радиочестоти: бременните жени, неродените деца, малките деца, тинейджърите, населението в репродуктивна възраст, възрастни хора, инвалидите и хронично болните”.

Доктор Роналд Пауъл – в писмо до Федералната Комисия по Комуникациите (FCC) по отношение 5G експанзията

 

категории: Всички, Геополитика, Здраве & Живот, Наука & Технологии