Foxconn ще строи завод в Уисконсин…


Американският президент Доналд Тръмп обяви, че тайванският производител-гигант Foxconn ще построи завод в Уисконсин. Очаква се стойността му да е 10 милиарда като в него ще бъдат наети 3 000 души, за да произвеждат LCD екрани. Броят на работниците постепенно може да достигне 13 000.”

bloombergtv.bg

kreport.eu

 

Hon Hai, компанията майка на Foxconn, е собственик на контролния пакет акции на Sharp, която беше придобита миналата година за 3.5 милиарда щатски долара. Като се има предвид, че САЩ е най-големият пазар за продуктите на Sharp, има смисъл Foxconn да иска да разшири производството в страната и да ограничи разходите за доставка.

За Foxconn работят около 1,3 милиона души по целия свят. Компанията е със седалище в Тайван, но оперира предимно от Китай.

“Развълнувани сме да изградим завод за производство на дисплеи в Америка – първият от поредица съоръжения, които ще изграждаме в няколко американски щата”, каза Гоу в изявление за пресата. “Благодарим на президента Тръмп и губернатор Уолкър за работата им, за да може Foxconn да стъпи в Уисконсин…”

 

hicomm.bg

kreport.eu

категории: Всички, Геополитика, Наука & Технологии