Главният прокурор Джеф Сешънс разкри измами срещу данъкоплатците на стойност 1.3 млрд. долара от ерата на Обама…

Колкото повече ровят, толкова повече ще намират. Тази страна може да съществува на 20 милиарда годишно. Проблемът е в престъпниците от културите на третия свят, които ограбват Америка. Те са се имплантирали в нашето управление.

 

В четвъртък сутринта на пресконференцията на главния прокурор Джеф Сешънс и секретаря по здравеопазването Том Прайс обяви, че 412 души в цялата страна са обвинени в участие в измами в здравеопазването, възлизащи на около 1,3 млрд. долара с фалшиви фактури, включително за предписване и разпространение на опиоиди.

Обвиненията са наречени от федералните служители “най-мащабните действия за борба с измамите в здравеопазването” от специализираните ударни медицински служби (Medicare Fraud Strike Force). Обвинените са 412 души в 41 федерални района, за които Правосъдното министерство (DOJ) твърди, че са извадили фалшиви фактури на стойност 1.3 милиарда долара, чрез различни несвързани схеми.

Ответниците включват 115 лекари, медицински сестри и други лицензирани медицински специалисти. Те са били арестувани в национална операция, в която са участвали повече от 1000 служители на правоохранителните органи в поне 30 щата.

Здравното управление (HHS) е образувало процедура за суспендиране срещу 295 доставчици, включително лекари, медицински сестри и фармацевти.

Главен прокурор Джеф Сешънс заяви на пресконференцията: “Твърде много доверени медицински специалисти като лекари, медицински сестри и фармацевти са избрали да нарушават клетвите си и да поставят алчността преди пациентите си. Учудващо е и това, че някои от тях са превърнали своите практики в престъпни предприятия, възлизащи на милиони долари. Те не се интересуват от катастрофалните последици от алчността си. Чрез действията си те не само се обогатяват, често за сметка на данъкоплатците, но също така подхранват пристрастяването и предизвикват пристрастяване. Последствията са реални: спешна помощ, затворнически килии, погубени съдби и гробища.”

“Един американец умира от свръхдоза наркотици на всеки 11 минути и повече от 2 милиона американци са в зависимост от болкоуспокояващи, изписвани с рецепти. Ще продължим да намираме, арестуваме, преследваме, осъждаме и затваряме измамниците и наркодилърите където и да са”, добави Сешън.

Здравните измами са постоянен проблем за федералните системи за здравно осигуряване.

Секретарят по здравеопазването Том Прайс заяви: “Измамите в областта на здравеопазването са не само престъпно деяние, което струва милиарди долари на данъкоплатците – това е обида за всички американци, които разчитат на нашите национални здравни програми за достъп до критични здравни услуги и Нарушение на доверието.

Съединените щати са домът на най-добрите медицински специалисти в света, но тяхната способност да осигуряват достъпни и висококачествени грижи на пациентите си е застрашена всеки път, когато престъпник извърши измама в областта на здравеопазването.”

Той добави: “Ето защо тази администрация се ангажира да изправи тези престъпници на съд, както президентът Тръмп демонстрира в своето искане за бюджет за 2017 г., като призова за нова инвестиция от 70 млн. долара в програмите свързани с измами и злоупотреби в здравеопазването”.

 

source / usasupreme.com

kreport.eu

категории: Анализи, Всички