Вашето тяло вече не е ваше: Австралия се превърна в първата страна за чипиране на своите граждани…

Може би не сте забелязали, но в днешно време съществуват два вида държави: диктатури, водени от авторитарни управляващи и демократични, които бавно се поемат от авторитарни началници. Поставете Австралия в последната.

Изданието “Органично & Здравословно” съобщава, че земята “Там долу” (Астралия) става първата държава, която започва чипирането на своите граждани, въпреки че NBC News предрекоха преди няколко години, че до 2017 г. американците ще бъдат чипирани.

Опитът на Австралия да имплантира гражданите си с микрочипове, което мнозина смятат за библейският “белег на звяра”, е “интелигентна пропагандна кампания, която приравнява RFID чипирането с това да станеш свръхчовек и хората молят за това”, отбелязват News.com.au.

Всичко е за “удобство”

Една австралийка, Шанти Корпораал, от Сидни, е в центъра на противоречиви мнения, след като си вкара импланти – чипове и в двете ръце. “Бихте могли да настроите живота си, така че никога да не се притеснявате за пароли или ПИН кодове”, каза тя на News.com.au.

Идеята е, че имплантите – чипове ви дават уникален идентификатор и можете да използвате импланта си за достъп до заключени врати, прехвърляне на лична информация на смартфони и други лични устройства – и, разбира се, ви позволява да бъдете проследявани навсякъде.

Защо някой доброволно би искал да направи това? “Удобство” – заявява един получател на микрочип.

Колкото и да е лошо да носите карти, които прехвърлят лични и финансови данни до масивни бази данни (изложени на хакване) и смартфони, които служат като лични проследяващи устройства – и те за ваше удобство – поне имате опцията (за сега) да ги оставите, когато отивате някъде.

Не е нужно да вземате смартфон с вас, или поне можете да научите някои начини за по-добра защита на информацията си. С картите, ако трябва да ги носите, има устройства, които можете да използвате, за да ги защитите от крадци и устройства за проследяване.

Веднъж обаче поставили устройство за проследяване под кожата си, единственият начин да се отървете от него е да го премахнете хирургически или да се разделите с крайника си.

Дали властите действително ще ви следят без причина? Това вече се прави.

 

source / Waking Times

kreport.eu

категории: Всички, Геополитика