Квас от овес – вдига на крака дори и най-тежко болния…

Ще се изненадате, но това може да е чудесна алтернатива сутрешно кафе.

Структурата включва овесено нишесте, което ще ви направи жизнени и бодри, нищо че то не съдържа кофеин.

За съжаление, овесения квас загуби позиции и даде път на пшеничения квас, но напитката, направена от овес и приготвена у дома, може да донесе много ползи за тялото, благодарение на наличието на биологично активни компоненти.

Квас от овес – не само вкусна напитка, но и питие, което ще утоли жаждата в горещите летни дни.

За да се подготви тази напитка по класическа рецепта ще ви трябва само 3 съставки: овес, захар и пречистена вода.

Снабдете се с 3-литров буркан и изсипете в него 400-500 г измит овес, добавете 3-4 супени лъжици захар, залейте със студена вода, покрийте съда и го оставете за 3-4 дни при стайна температура за ферментация.

По образуваната пяна може да разберете кога е готов. Хубаво е по време на ферментацията от време на време да разбърквате. Когато стане готов, напитката се прецежда и се съхранява в хладилник.

Може да направите и здравословна алтернатива на овесения квас, като вместо захар сложите 50 гр стафиди и 1-2 супени лъжици мед. Стафиди променят цвета и вкуса на този квас и напитката става божествено кехлибарна и вкусна.

Овесеният квас е много полезен за диабетиците, тъй като намалява кръвната захар.

Част от овесения протеин има благоприятен ефект върху възстановяването на тъканите и подобрява обменните процеси в организма, като бързо елиминира недостига на витамини и укрепва здравето.

източник / newsbp.com

kreport.eu

категории: Всички, Здраве & Живот