Световноизвестният режисьор Оливър Стоун ПРЕДРИЧА: Наесен САЩ избухват в адски пламъци! Истината ще ви разтърси!…

Големият руски писател класик Антон Павлович Чехов казва, че ако в първо действие на сцената има пушка, то до края на пиесата тя непременно ще гръмне.

 

Съвсем същото твърди и американския кинорежисьор Оливър Стоун, който е носител на три награди „Оскар“, пет „Златни глобуса“ и още много други отличия. В своя най-нов филм наречен „Интервюта с Путин“, който за съвсем кратко време стана изключително популярен, Стоун заявява в прав текст, че главният виновник за непознатия от поне 100 години разрив в отношенията между САЩ и Русия е американският военно-промишлен комплекс. Не се изненадвайте, казва прочутият американски режисьор, ако разберете, че почти всичко в Съединените щати е подчинено на интересите на военно-промишления комплекс.

За да поддържат живота на това зловещо чудовище, Щатите дават по 6,5 милиарда долара на година. И това е официалната статистика. А неофициално, сигурно се дават много повече.

Но за да съществува американският военно-промишлен комплекс и да произвежда все по-страшни и дори откровено налудничави оръжия, е необходимо едно предварително условие.

Необходимо е, заявява Стоун, да се намери враг. А ако не може да се намери враг, то трябва да се създаде образа на врага. И нашите медии, политиците и военните се справят чудесно с тази задача. Всъщност, казва режисьорът, ние от доста време се занимаваме точно с тази работа – създаваме си врагове. А най-лошото е, че ако се опитваме да припишем на Русия и руския президент демонични качества, то съвсем същото правим и с много други държави и лидери по света.

 

пълен текст / източник

kreport.eu

категории: Всички, Геополитика