Мексико легализира медицинската марихуана…

Все по-голям брой отделни щати в САЩ се изправят пред федералното правителство, отностно марихуаната, Мексико легализира медицинската марихуана в цялата страна в понеделник (19-06-2017).

Мексиканският президент Енрике Пеня Нието издаде указ, следвайки огромното одобрение на законопроекта от Сената на Мексико през декември, с 98-7 гласа, а от Долната камара на Конгреса в Мексико през април с гласуване от 374-7 гласа.

“Решението премахва забраната и криминализирането на актовете, свързани с употребата на марихуана за медицински цели и за научни изследвания, както и тези, свързани с производството и разпространението на растението за посочените цели”.

Указът посочва, че Министерството на здравеопазването на страната ще отговаря за “обществените политики, регулиращи медицинската употреба на фармакологичните производни на канабис сатива, инди и Американа или марихуана, включително тетрахидроканабинол, неговите изомери и стереохимични варианти, както и как да се регулират Научните изследвания и националното им производство.”

Мярката беше приветствана и от министъра на здравеопазването в Мексико д-р Хосе Наро Робълс. “Приветствам одобрението на терапевтичната употреба на канабис в Мексико”, написа той в своя Twitter.

full article

kreport.eu

категории: Всички, Здраве & Живот, Свят