Хенри Форд създал автомобили направени от пластмаса от Коноп (Hemp), които използвали гориво направено от Коноп (Hemp)…

Технологиите продължават да се развиват през 21-ви век и живота на Земята продължава да става все по-удобен. Почти всяка технология вече се обозначава като умна, поради големите си възможности. През 20-и век технологиите не бяха дори близо до това, което са сега, но това беше век, през който се състояха мащабни нововъведения.

Едно от най-добрите изобретения, които някога е било представяно на хората, се появи – автомобилът. Преди появата му хората не са мислили, че може да съществува кола, която да превозва хора от едно място на друго. Въпреки това, чудото случва чрез един от най-богатите хора на 20-ти век. Човекът, познат като Хенри Клей Форд, е част от едно от най-великите творения, съществували някога. Той успява да спечели много от създаването на това велико изобретение, особено защото само висшата класа е можела да си позволи подобен лукс.

Цените на неговите автомобили тогава, биха били днес от порядъка на около $100 000 – $200 000.

Хенри Форд все още е един от най-успешните предприемачи, които някога са ходили по Земята. Завещал е създадното на наследници в семейството, като Уилям Форд – негов внук.

Неазависимо от факта, че продуктът на Форд е един от най-успешните и иновативни творения, Хенри Форд може би е имал и нещо още по-уникално, в неговия “склад за идеи”. В днешната епоха, сега има коли, които се движат с електричество и дори някои, които работят с масло от моркови, въпреки че това не е било много успешно.

Сега се смята, че Хенри Форд е имал автомобили, наречени “конопени автомобили”, които очевидно са били задвижвани от масло от коноп.

 

на снимката: “Колата на ФОРД – Конопена Кола – израсла от почвата. Една от първите коли на Хенри Форд, работеща изцяло на етанол, произведен от Коноп. Тялото също е конструирано от пластама направена от Коноп, която е 10 пъти по-здрава от тези, направени от стомана. За съжаление – Конопът беше забранен в САЩ през 1937 г. заради потенциалните щети, които би нанесъл на много силни индустрии по онова време, включително и на петролната, индустрията за пластмаси и гигантите за хартия.

 

Защо да използваме горите, които отнемат столетия за израстване и полезните изкопаеми, които отнемат епохи за отлагането си, ако можем да получим еквивалента на горите и минерални продукти с едногодишно отглеждане на полето? – Хенри Форд

 


 

от снимката: От колекцията на Хенри Форд. Известната снимка на на Х. Форд, удрящ кола с брадва. Колата не е направена от Соя, а всъщност е личната кола на Форд, която е с пластмасов гръб… Той обичал да демострира здравината на пластмасата, удряйки колата с брадвата. Брадвата отлитала от ръцете му на около 5м. (гумено уплътнение е било поставено на острието на брадвата)


 

части от видеото: Първият модел “Т” на Форд е бил направен да работи на бензин от Коноп, купето на колата е било направено от Коноп… Колата е имала пластмасови панели направени от Коноп, които са били 10 пъти по здрави от стомана. Хенри Форд е задвижвал 40 000 автомобила с гориво от Коноп, израсъл на 10 000 акра земя… Към края на видеото се вижда демонстрация с брадва по автомобила…

 

 

source

kreport.eu

категории: Всички, Наука & Технологии