Билката тученица и здравословните й ефекти…

При диабет и кръвна захар. При псориазис. Против инфаркт. При холестерол. При рак. При кръвно. За черен дроб. За перисталтика. За отслабване. Против гъбички. За зрение. За детоксикация. Снимки. Има ли отровен двойник? Разлика с билката тлъстига. На тинктура и на капсули. Има ли Омега 3 в нея? Други рецепти. Идея за салата. С ориз. На супа. Баница. Чай.

 

Какво знаем за плевела тученица? Простичко растение, на което от неведение не обръщаме внимание. А то е цяла аптека! В други страни тученица може да се купи в супермаркета. Всъщност баналната тученица не е проста работа: тя е била позната на прабабите ни и ценена като растение с висока хранителна стойност и “суровина” за приготвяне на различни церове.

 

От тученица в миналото са били приготвяни плънки за баници и здравословни ястия. И в момента в Германия това растение е високо ценено и е по-скъпо от гроздето! В много страни се продава като листен зеленчук на пазара…

***

При рак

Менюто с тученица намалява риска от злокачествени заболявания, а при раково болни подобрява общото здравословно състояние (zdrave.ws). Това въздействие се дължи на могъщите антиоксиданти бета-цианин и бета-ксантин, които буренът съдържа. С тяхна помощ се овладява негативното действие на свободните радикали – именно те причиняват увреждания на клетъчно ниво и израждане на клетки и тъкани.

Специалистите съветват да се похапва прясна, а не термично обработена тученица – така антиоксидантните компоненти се съхраняват и усвояват в максимална степен…

 

пълен текст

kreport.eu

категории: Всички, Здраве & Живот