Последните думи на Стийв Джобс: История за живота, заслужаваща да се сподели…

„Стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ за успех и подражание.

 

Въпреки това с изключение на работата, имах малко радост. Накрая – богатството ми е само житейски факт, с който съм свикнал.

 

Сега, когато лежа на болничното легло, преминавайки през целия си живот, си давам сметка, че всякава значимост и богатство, с които някога бях толкова горд, избледняват и стават все по-незначими, с наближаването на незибежната ми смърт.

 

В тъмнината гледам студената светлина на медицинските уреди около мен, поддържащи живота ми, чувам студения им механичен звук и усещам леденото дихание на приближаващата Смърт…

 

Сега разбирам, че когато сме акумулирали пари, с които можем да подсигурим живота си, трябва да преследваме други цели, несвързани с богатство… Трябва да са цели от по-висока значимост:

Най-вероятно връзки, изкуство или мечти, свързани с младините ни…

 

Бог ни е дал чувствителността, за да усетим любовта в сърцата си, а не илюзиите, донесени ни от богатството.

 

Имането, което съм спечелил, не мога да взема със себе си. Мога да взема само спомените, които са наситени с любов. Те са истинското богатство, което ще ви следва, ще ви бъде спътник, ще ви дава сила и светлина да продължите.

 

Любовта може да пътува хиляди мили. Животът няма ограничения. Идете там, където бихте искали да отидете. Достигнете висотите, които бихте искали да достигнете. Всичко е в сърцето и ръцете ви.

 

Кое е най-скъпото легло на света? – “Леглото на болния”…

Можете да наемете шофьор за колата ви, можете да наемете мениджър да ви изкарва пари, но не можете да наемете някой да изболедува заболяването ви вместо вас.

 

Изгубените материални неща, могат да бъдат намерени, но има едно нещо, което не може, ако го изгубите – “Животът”.

 

Когато човек влезе в операционната разбира, че има една книга, която все още не е дочел – “Книгата на здравословния живот”.

 

На какъвто и етап от живота си да се намирате сега, с времето ще се срещнете лице в лице с деня, в който “завесата ще падне”…

 

Ценете любовта към семейството си, любовта към съпруга/съпругата, любовта към приятелите си…

 

Отнасяйте се добре към себе си и ценете другите.”

 

към източника (english)

kreport.eu

категории: Анализи, Здраве & Живот, Наука & Технологии