Илон Мъск и новата му компания OpenAI

Илон Мъск и няколко други предприемачи са създали нова компания, наречена OpenAI (Отворен Изкуствен Интелект). Отворен се използва в смисъла на достъпен. Страницата на компанията е openai.com

На интернет страницата на проекта е написано:

(en) OpenAI is a non-profit AI research company, discovering and enacting the path to safe
artificial general intelligence.

(bg) OpenAI е изследователска компания с нестопанска цел, която открива и създава пътя към безопасността
изкуствена обща интелигентност.

AGI (Изкуствена Обща Интелигентност) ще бъде най-значимата технология, създавана някога от хората. Мисията на OpenAI е да изгради безопасна AGI и да гарантира, че ползите от AGI са възможно най-широко и равномерно разпределени. Очакваме в краткосрочен план да има огромно влияние върху технологиите за AI (Изкуствен Интелект), но тяхното въздействие ще надхвърли това на първите AGI.

Ние сме изследователска компания с нестопанска цел. Нашият екип от 60 изследователи и инженери е посветен на работата по нашата мисия, независимо от възможностите за егоистична изгода, които възникват по пътя към целта.

Ние сме фокусирани върху дългосрочни изследвания и работим върху проблеми, които изискват от нас да постигнем фундаментален напредък в способностите на AI. Заемайки челните редици в областта, можем да влияем на условията, при които се създава AGI. Както казва Алън Кей, “Най-добрият начин да се предскажете бъдещето е да го създадете.”

Публикуваме материалите си на най-добрите конференции за машинно обучение, софтуерни инструменти с отворен код (open source) за ускоряване на изследванията в областта на AI и споделяме изследванията си в блогове. Ние няма да запазим информацията частна за лична полза, но в дългосрочен план очакваме да създадем официални процеси за запазване на технологични тайни, когато има опасения свързани с безопасността.

Информацията на сайта е интересна и обещаваща – това е най-малкото, което може да се кажа и същевременно повече от достатъчно. Възможностите са неограничени…

 

към страницата на проекта / source page

kreport.eu

категории: Всички, Наука & Технологии